Dotisk přepracovaného a doplněného vydání, které vyšlo v roce 2012. Obsahuje všechny potřebné informace nezbytné pro správnou péči o zvířata i pro dosažení požadované produkce. Autoři věnují pozornost všem současným trendům chovu, tj. především produkci jehněčího masa a výrobě ovčích sýrů. V textu jsou uvedeny veškeré změny, ke kterým došlo v posledních letech, pozornost je věnovaná i zdravotní problematice, ekonomice chovu, prodeji produktů, ekologickému chovu i ovčáckým psům.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Neberte to vážně, kniha je "dost dobrá" ale já jsem jeden ze spoluautorů a sháněl jsem jí pro kamarádku na Slovensku, kerá přijede, jako opožděný vánoční dárek. Dopíšu jí věnování a mám to z krku.
Knihu jsem sháněla delší dobu (starší vydání). K mé radosti jsem našla na internetu tuto aktualizovanou verzi, která obsahuje všechny informace, které mě zajímají.
Textová část je podrobná a srozumitelná, doplněná mnoha přehledy v tabulkách, nákresy a fotkami.
Určitě doporučuji všem zájemcům o chov ovcí.