Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v Palibooks.cz
Věděla jsem přesně, co od kuchařky čekat. Už dříve jsem jí viděla u známých.
Parametry produktu
Popis produktu
Kuchařka o guláších, paprikáších a perkeltech a přílohách k těmto jídlům.
Existuje spousta různých druhů gulášů: s masem – tradiční hovězí nebo zvěřinové, vepřové, drůbeží, rybí nebo také bez masa – sójové, houbové, luštěninové, zeleninové.
S trochou fantazie můžeme guláš připravit prakticky ze všeho. Je to jednoduché jídlo, které zvládne každý začátečník, i když si mnozí myslí pravý opak.
Ke guláši je možné podávat téměř všechny přílohy
Guláše a všechny od nich odvozené pokrmy pochází z Maďarska. Slovo je odvozeno z maďarského „gulya“ (stádo hovězího dobytka), ze kterého pochází maďarský název gulyás (výslovnost: [gujáš]) a z toho dále český „guláš“.
Slovo „guláš“ původně označovalo hovězí polévku. Dnes si pod pojmem „guláš“ představíme pokrm tvořený kostkami masa a velkým množstvím paprikovo-cibulové šťávy.
Guláš, paprikáš a perkelt se od sebe odlišují pouze v drobných detailech. Pro guláš je charakteristické větší množství šťávy, perkelt bývá hustší. Na dochucení paprikáše se obvykle přidává zakysaná nebo sladká smetana. Základem těchto jídel je cibule dochucená mletou paprikou (není podstatné, jestli je sladká nebo pálivá). Další suroviny je možné obměňovat podle chuti nebo podle jejich momentální dostupnosti.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v Palibooks.cz
Věděla jsem přesně, co od kuchařky čekat. Už dříve jsem jí viděla u známých.