Moderní výživa ve fitness a silových sportech - Lukáš Roubík a kol.
95 %
Jedinečné spojení vědeckého pohledu na problematiku sportovní výživy a praktických návodů, jak ji správně využít pro ty nejlepší výsledky. Kniha vhodná pro nováčky i profesionály...
438 Kč
Doprava 49 Kč,Skladem
Garantovaný nákup z Dobré knihy.
Seřadit:
Doporučené nabídky (2)
Skladem • 1 varianta49 Kč98 % • 8 241recenzíShop roku 2022 - FinalistaDalší informace
Ucelený souhrn nejnovějších a vědecky podložených faktů o sportovní výživě a přehled praktických přístupů k jejímu správnému využití. To přináší kniha Lukáše Roubíčka, odborníka na toto téma s více než patnácti lety praxe ve vrcholovém sportu. Spolu s kolektivem autorů se mu podařilo vytvořit moderní publikaci, která pomůže začínajícím i profesionálním sportovcům pochopit rozmanité aspekty a úskalí sportovní výživy a uvést některé rozšířené mýty na pravou míru. Kromě teoretických základů kniha nabízí i praktickou část, v níž nechybí témata jako nutriční diagnostika, personalizace výživy či redukční diety. Závěr obsahuje také doporučení od známých a úspěšných osobností světa fitness a silových sportů.
Ve vědě je síla
Cílem autorů bylo přinést sportovcům vědecky podložené poznatky týkající se výživy. První část této knihy se tak věnuje základům biochemie a fyziologie sportovní výživy, řízení a regulace metabolismu s ohledem na sportovní trénink a dávkování a načasování příjmu jednotlivých živin. Probírá také význam a skutečné účinky výživových doplňků. Nebojí se ani popsat nejrozšířenější výživové mýty a různá kontroverzní témata, jako je například veganství, lepek či palmový olej.
Obsahově skvělá - nabízí ucelený přehled do podstaty stravy a trávení člověka z hlediska funkce těla a jeho částí. Vysvětluje příjem potravy, zpracování jejich částí tělem, proces trávení, funkci enzymů a vybraných hormonů, kapitolu o typických jídlech a jejich využití v těle. Nejedná se o příručku jednoho směru (jedné diety) ale naopak o laicky vědecké vysvětlení podstaty toho, proč člověk jí a jak to v něm funguje od chvíle, když dá něco do úst. DĚKUJI ZA TAKOVOU KNIHU, kéž by jich bylo víc. Oceňuji taky kvalitní papír a čitelné písmo a zatím jsem četl asi 200 stran a nenarazil jsem na jediný překlep, což je postižení mnoha moderních knih, které někdo vydá aniž by je četl.
Ucelený souhrn nejnovějších a vědecky podložených faktů o sportovní výživě a přehled praktických přístupů k jejímu správnému využití. To přináší kniha Lukáše Roubíčka, odborníka na toto téma s více než patnácti lety praxe ve vrcholovém sportu. Spolu s kolektivem autorů se mu podařilo vytvořit moderní publikaci, která pomůže začínajícím i profesionálním sportovcům pochopit rozmanité aspekty a úskalí sportovní výživy a uvést některé rozšířené mýty na pravou míru. Kromě teoretických základů kniha nabízí i praktickou část, v níž nechybí témata jako nutriční diagnostika, personalizace výživy či redukční diety. Závěr obsahuje také doporučení od známých a úspěšných osobností světa fitness a silových sportů.
Ve vědě je síla
Cílem autorů bylo přinést sportovcům vědecky podložené poznatky týkající se výživy. První část této knihy se tak věnuje základům biochemie a fyziologie sportovní výživy, řízení a regulace metabolismu s ohledem na sportovní trénink a dávkování a načasování příjmu jednotlivých živin. Probírá také význam a skutečné účinky výživových doplňků. Nebojí se ani popsat nejrozšířenější výživové mýty a různá kontroverzní témata, jako je například veganství, lepek či palmový olej.
Návody pro praxi
Praktické poznatky, které mohou sportovci sami hned využít, nabízí druhá část knihy. Čtenářům podává cenné informace o nejznámějších výživových stylech, sestavování jídelníčku a redukčních dietách vhodných pro fitness a silové sporty. Obsahuje důležité příklady a postupy pro udržitelné výsledky a dlouhodobý růst sportovní výkonnosti. Nechybí pak ani rady, jak se vyvarovat nejčastějším chybám.
Inspirujte se osobnostmi
Nenechte si ujít konkrétní ukázky jídelníčků, výživových postupů a především doporučení od těch nejznámějších jmen světa fitness a silových sportů. Jsou mezi nimi profesionální kulturisté Milan Šádek a Tomáš Bureš, mistryně světa v bikiny fitness Sabina Pleváková, mistr ČR v men’s physique Aleš Lamka, olympionik a vzpěrač Jiří Orság či čerstvý mistr Evropy a strongman Jiří Tkadlčík.
Autor s dlouholetou praxí
Odborník na sportovní výživu, Lukáš Roubík, se kulturistice věnuje už od mládí, kdy získal například tituly dorosteneckého a později i juniorského mistra České republiky. Sportem se zabýval i na Masarykově univerzitě v Brně, kde vystudoval obor výživa člověka. V dalším studiu pak pokračoval na Fakultě biomedicínského inženýrství ČVUT v Praze. V minulosti působil jako trenér závodníků a lektor trenérů na Univerzitě Karlově. Je také jedním ze zakladatelů Institutu Moderní Výživy.
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Skladem • 1 varianta49 Kč98 % • 8 241recenzíShop roku 2022 - FinalistaDalší informace
Lukáš Roubík vystudoval obor sportovní výživy na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně a zároveň se svou aktivní vrcholovou sportovní kariérou je na dané téma odborníkem. Roky působí jako výživový konzultant závodníků a fitness lektor, píše odborné publikace a články a spoluzaložil Institut Moderní Výživy s poradenstvím ohledně stravování sportovců založené na vědeckém základě. Kniha je rozdělena do dvou částí. V první vědecké části se autor zabývá biochemií, fungováním metabolismu a procesům spalování živin v organismu zatíženém sportovním tréninkem. Radí jaké živiny a kdy přijímat a obšírně se věnuje nejrůznějším suplementům a náhražkám. Nevynechává ani témata jako veganství. Dozvíme se podrobně o potřebě a zásadách příjmu bílkovin sacharidů, tuků minerálů a vitamínů a o jejich nejvhodnějších zdrojích. Ze suplementů probereme například proteiny, kloubní výživu, kreatin, anabolizéry, spalovače tuku nebo aminokyseliny. V druhé praktické části se Lukáš Roubík zaměřuje přímo konkrétně na kroky k sestavení jídelníčku a obšírně se věnuje nejrůznějším redukčním dietám jako nízkosacharidové, nízkotučné, paleo, přerušovanému hladovění, cleaneatingu a dalším. Ve spolupráci s kolegy z branže vytvořil systémy stravování pro různá sportovní odvětví, zastoupen je například silový trojboj, crossfit, vzpírání, sportovní kuluristika a další. Každý systém je zpracován z hlediska sportovních cílů, je vytvořen jídelníček včetně suplementů a obsahuje oddíl doporučení na přípravu před závody.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Obsahově skvělá - nabízí ucelený přehled do podstaty stravy a trávení člověka z hlediska funkce těla a jeho částí. Vysvětluje příjem potravy, zpracování jejich částí tělem, proces trávení, funkci enzymů a vybraných hormonů, kapitolu o typických jídlech a jejich využití v těle. Nejedná se o příručku jednoho směru (jedné diety) ale naopak o laicky vědecké vysvětlení podstaty toho, proč člověk jí a jak to v něm funguje od chvíle, když dá něco do úst. DĚKUJI ZA TAKOVOU KNIHU, kéž by jich bylo víc. Oceňuji taky kvalitní papír a čitelné písmo a zatím jsem četl asi 200 stran a nenarazil jsem na jediný překlep, což je postižení mnoha moderních knih, které někdo vydá aniž by je četl.