Obilovinová kuchařka od polévek po dezerty - Petr Klíma
Doporučené nabídky (4)
Nejlevnější nabídky (31)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v MegaKnihy.cz
- Krásné zpracování, výborné recepty
, zakoupeno v MegaKnihy.cz
Dobrá inspirace pro zdravé vaření.
, zakoupeno v MegaKnihy.cz
Můj oblíbený autor, mám od něj všechny kuchařky a ráda se jimi nechávám inspirovat
Parametry produktu
Popis produktu
Konzumace výrobků z obilovin, především těch z pšenice, bývá spojována s různými zdravotními riziky a obezitou. Řada lidí dnes řeší také některou z forem intolerance lepku. Obiloviny ale zdaleka nejsou jen produkty z bílé pšeničné mouky, nudné „zrní“ nebo prázdné sacharidy… Třetí kniha veganského šéfkuchaře Petra Klímy představuje tuto důležitou skupinu rostlinných surovin v úplně jiném a lákavém světle.
Hlavní roli zde hrají tradiční i méně známé druhy obilovin a pseudoobilovin, včetně těch bezlepkových – ale v jejich přirozené, průmyslově co nejméně upravené, a tedy výživné podobě: plné vlákniny, minerálů, bílkovin a zdravých tuků. Existuje tolik druhů a tolik možností zdravého a kreativního zpracování! Zapojte je s pomocí pestré palety skvělých receptů do svého každodenního jídelníčku!
ŠPALDA, ČERVENÁ PŠENICE, KAMUT, PŠENICE OZIMÁ, JEČMEN, ŽITO, OVES, JÁHLY, POHANKA, KUKUŘICE, RÝŽE MNOHA DRUHŮ, QUINOA, AMARANT, ČIROK krémové a lehké polévky, originální pomazánky, saláty, placky a tataráky, knedlíky, noky či halušky, risotta, zapékané pokrmy a další rozmanité hlavní chody, ale i snídaňové kaše, palačinky, moučníky, energetické tyčinky a sušenky celá zrna, klíčky, vločky, celozrnná mouka, bulgur, kuskus, polenta, těstoviny přehledné a inspirativní představení jedné (pseudo)obiloviny za druhou, doplněných spoustou lokální zeleniny, čerstvých bylinek, sezonního ovoce a voňavého koření recepty plné chuti, živin a vlákniny, včetně bezlepkových variant, a naopak bez masa, mléka, vajec i cukru
AUTOR KNIHY PETR KLÍMA
Autor blogu greenwayfood.cz, dalších dvou úspěšných knih „Zeleninová kuchařka – z farmy přímo na váš stůl“ a „Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny“, fotograf a šéfkuchař oblíbené dejvické restaurace Country Life. Specializuje se na pestrou a zdravou kuchyni z rostlinných zdrojů.
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v MegaKnihy.cz
- Krásné zpracování, výborné recepty
, zakoupeno v MegaKnihy.cz
Dobrá inspirace pro zdravé vaření.
, zakoupeno v MegaKnihy.cz
Můj oblíbený autor, mám od něj všechny kuchařky a ráda se jimi nechávám inspirovat
, zakoupeno v MegaKnihy.cz
- Petr Klíma je skvělý autor
, Testováno s Testuj.to
- Jednoduché recepty na přípravu
- Běžně dostupné ingredience
- Fotografie u receptů
- Rozdělení obsahu dle obilovin
- Kvalitní zpracování knihy
- Záložka
Obilovinová kuchařka od Petra Klímy je skvělá. Dá se v ní najít spousta veganských receptů – od polévek až po dezerty.
Oceňuji, že ingredience v receptech jsou běžně dostupné v obchodech i to, že recepty nejsou časově náročné.
Také se mi líbí to, že kuchařka obsahuje fotografie výsledného pokrmu.
Kniha je kvalitně zpracovaná – má pevnou vazbu i pevnější papír.
Vřele doporučuji :), Testováno s Testuj.to
- přehledně tematicky rozčleněná
- krásná velká fotka u každého receptu
- jídla vhodná pro vegany
- snadno dostupné ingredience
- nápadité, zdravé a celkem levné recepty
- podrobně rozepsané časy přípravy jídel
- zajímavé informace o obilninách, užitečné tipy a obměny receptů
- recepty z každého "soudku" (polévky, dezerty, hlavní jídla)
- textilní záložka - fajn vychytávka :-D
- kvalitní zpracování - pevná vazba, kvalitní papír
- snažila jsem se na něco přijít, ale nepodařilo se :-D
+ kvalitní zpracování kuchařky (pevná vazba, vysokogramážní lesklý papír)
+ celkově povedený vizuál, ke každému receptu je velká fotka
+ textilní záložka (fajn věcička)
+ přehledně rozdělená podle obilovin/pseudo obilovin
+ má dobré rozměry, není ani příliš malá, ani velká
+ recepty vhodné pro vegany, mnoho receptů vhodných i při bezlepkové dietě
+ tipy navíc, užitečné informace o obilovinách
+ podrobně rozepsané časy přípravy
+ nápadité recepty na zdravá a poměrně levná jídla
+ velké plus - recepty nevyžadují žádné „nadpozemské“ ingredience – většinu jich seženete v supermarketu
- na žádné mínus jsem nepřišla :-P
Kniha vás nadchne, pokud tíhnete ke zdravému životnímu stylu a dochází vám nápady. Nebo začínáte žít zdravěji a z obilovin zatím zvládnete uvařit jen kaši nebo přílohu. Nebo pokud vás už nudí svatá trojice české kuchyně - rýže-těstoviny-brambory.
Z kuchařky jsem nadšená, do naší domácnosti perfektně zapadá (nejíme moc maso, lepek ani mléčné produkty). Mohu určitě doporučit., Testováno s Testuj.to
- Krásné fotografie u všech receptů
- Kuchařka rozdělena dle obilovin
- Obsahuje nákupní seznam surovin
- Rejstřík receptů dle chodů (polévky, hlavní chody, dezerty, pomazánky...)
- Rejstřík bezlepkových receptů
- Záložka
- Chutné a zdravé recepty pro zdravý životní styl
Krásná vegetariánská/veganská kuchařka plná chutných a zdravých receptů.
U každého receptů je velká lákavá fotografie toho pokrmu.
Kuchařka je rozdělena dle jednotlivých obilovin.
Je autorem neuvěřitelně vymazlená tj: + je plná autorových tipů k receptům a surovinám,
+ jsou tu uvedeny orientační doby vaření jednotlivých obilovin
+ obsahuje nákupní seznam surovin k receptům
+ obsahuje i seznám surovin, které je dobré mít vždy ve spíži
+ a krom klasického rejstříku receptů tak má i zvlášť rejstřík bezlepkový.
Recepty jsou pro zdravé, vyvážené stravování a patří do zdravého životního stylu. Vypadají chutně a hlavně jsou z dostupných surovin.
Kuchařka obsahuje recepty na celodenní stravování od snídaně, recepty na pomazánky, hlavní chody, dezerty i chutné polévky., Testováno s Testuj.to
- provedení kuchařky
- fotografie
- jenoduchost přípravy jídel
- suroviny běžně k sehnání
- nemám nic
Netradiční kuchařka s netradičními recepty. Jednoduchá jídla a ještě jednodušší příprava...Vaří se v ní převážně z obilovin jako bulgur, špalda, červená pšenice, kamut, pšenice ozimá, ječmen, žito, oves, jáhly, pohanka, kukuřice, rýže mnoha druhů, quinoa, amarat a čirok. Jsem ráda, že se mi tato kuchařka dotala do rukou, protože ani já jsem nevěděla jak použít třeba pohanku, kamut, amarant a další. Není zde maso, tudíž je to vegetariánská kuchařka, některé recepty i veganské.
, Testováno s Testuj.to
- obrázky
- recepty
- postupy
- nevidím žádné negativa
Kniha je výtečným průvodcem ve světě gastronomie. Recepty spolu s fotografiemi a postupy nám umožní vyzkoušet nepoznané a obohatit rodinné stravování o nové prvky. Obiloviny jsou vhodné i pro ty strávníky, kteří mají zdravotní omezení. Určitě bych knihu doporučila všem, kteří nechtějí jen vařit a konzumovat, ale také si "hrát" a využít svou kreativitu.
, Testováno s Testuj.to
- Přehlednost kuchařky
- Detailní popisy obilovin
- Tipy navíc
Obilovinová kuchařka obsahuje recepty ze surovin jako je amarant, čirok, kamut, quinoa a samozřejmě známějších, jako je pohanka, rýže, či bulgur a kuskus. Dříve jsem nevěděla jak tyto suroviny v kuchyni co nejlépe používat, nyní mám v ruce plnou knihu nápadů a receptů. Kuchařka je přehledně zpracovaná, plná obrázků, tipů k receptům i přesných popisů těchto použitých surovin. Jsou tu polévky, hlavní jídla, saláty i pomazánky a navrch ještě sladká jídla a moučníky. Spousta receptů je navíc přirozeně bezlepkových. Nejraději bych hned vyzkoušela všechno, budu se těšit na každé nové vaření s obilovinami. Kuchařku doporučuji, bude klenotem každé kuchyně