Poklady klasické české kuchyně - Roman Vaněk
Nejlevnější nabídky (1)
Poklady klasické české kuchyně - Roman Vaněk
Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Ocenění
Popis produktu
Nové limitované vydání první kuchařky Romana Vaňka a Jany Vaňkové, která zaujala 1. místo mezi top 100 kuchařkami v naší zemi. První kniha z populární edice kuchaře je k dispozici exkluzivně v limitovaném dotisku v rámci 10letého výročí založení vydavatelství Prakul Production s.r.o.
Milí přátelé kulináři, dámy a pánové, kuchařky a kuchaři, nápad vytvořit českou kuchařku „tak trochu jinak“ se zrodil v roce 2009. Pravda, tehdy to byl nápad poněkud šílený. Napsat novou českou kuchařku jazykem, jemuž by rozuměl i úplný začátečník, který by věkem „dosáhl na kuchyňskou pracovní desku“. Ke srozumitelně napsaným receptům pořídit fotografie tradičních českých jídel servírovaných tak, jak by je víceméně servírovala každá dobrá domácí kuchařka. Jednoduše. Žádné keramické drátované mísy, žádné cibulákové nádobí, žádné snopy česneku ani cibule v pozadí, žádné pro dekoraci nesmyslně poházené ořechy kolem talíře, žádná rozkrojená jablíčka, žádné stříbrné číše z doby krále Klacka, žádná roubená chaloupka, žádné prořezané sto let staré dřevěné prkénko, ještě starší pletené krajkové prostírání ani stříbrný příbor pamatující husitské války. Nic z toho! Jen dobře, moderně napsaný recept, běžná mísa nebo miska, obyčejný hezký bílý talíř s dobrým jídlem, které se nemá za co stydět a obejde se bez výše zmíněných berliček. Byl to nápad vytvořit moderního, precizně napsaného průvodce českým a moravským jídlem, které si v rodinách předáváme z generace na generaci. V roce 2010 jsme založili vlastní vydavatelství Prakul Production, s.r.o. O rok později jsme původní zmiňovaný nápad „bílé kuchařky“ dotáhli do konce. Bylo 3. listopadu 2011 a na pultech knihkupectví se objevila první publikace našeho vydavatelství, 1. vydání knihy Poklady klasické české kuchyně aneb jak to ta babička tenkrát vařila. Všech 6 000 kusů bylo do Vánoc téměř vyprodáno.
Neměli jsme tušení, že se během času naše Poklady klasické české kuchyně stanou nadčasovým evergreenem, že svou oblíbeností zaujmou 1. místo mezi top 100 kuchařkami v naší zemi, že se díky vám, čtenářům, dostanou do pomyslné síně slávy českých kuchařských knih. S dojetím, hrdostí a pokorou uvádíme, že naše kniha klasických domácích receptů byla od listopadu 2011 do září 2016 dotištěna 15× a nalezla své místo na poličkách ve více než 200 000 domácností všech kontinentů. Tímto novým vydáním – 16. dotiskem – chceme vyjít vstříc všem, kterým ve sbírce „bílé řady Vaňkových kuchařek“ chybí ta první – Poklady klasické české kuchyně. Až na pár drobností jsme ji záměrně neupravovali. Zkrátka a dobře, původní Poklady za původní cenu, jen v limitovaném množství. Zároveň s tímto sběratelským vydáním Pokladů s radostí oslavujeme 10 let od založení vydavatelství Prakul Production, s.r.o., vydavatelství kuchařek, podle nichž lidé opravdu vaří! Za téměř milion prodaných úspěšných kuchařských knih vám všem, drazí přátelé, upřímně děkujeme. Děkujeme všem, kteří se s námi na vzniku původních Pokladů podíleli! Kniha získala ocenění na prestižní světové soutěži GOURMAND World Cookbook Awards 2012.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jejich 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
Poklady klasické české kuchyně - Roman Vaněk
- - rozumné množství pečlivě vybraných receptů, které spolu s knihou "Kouzlo kuchyně čech a Moravy" tvoří ucelenou sbírku, jež pokrývá většinu toho, co jsem z české kuchyně ochoten vařit.
- - složitější recepty doplněny i instruktážní fotodokumentací ke klíčovým ukonům při vaření.
- - fotograie vysledných pokrmů u každého receptu, díky kterým je v knize radost listovat a vybírat, co si uvaříme tentokrát.
- - knihy "Poklady..." i "Kouzlo..." by mohly být spojeny v jednu knihu (z praktického hlediska, nikoliv kvůli ceně, tj. klidně za cenou dvou knih).
- - instruktážní fotodokumentace není u všech receptů (je však pravdou, že to často ani není potřeba, nebo by se opakovala, takže se autoři v případě potřeby odkazují na jiný recept, který ji obsahuje).
- Přehledné
- Pěkně napsané
- Názorné obrázky výhodou
- Výborný výběr receptů
- Nic mě nenapadá
- klasické recepty české kuchyně
- skvěle podané i pro začátečníky
- vřele doporučuji
- nic
- - skvělá kuchařka - všechny typické české recepty od polévek po dezerty a cukroví
- - nejsou tam žádné zbytečné hogo fogo recepty
- - nic
- Jasně a přehledně psané postupy.
- Recepty na jednoduchá i složitější jídla.
- chybí doba přípravy jednotlivých jídel a počet porcí
- Jednoduché, srozumitelné recepty
- Přehledné
- S fotografiemi a radami
- - přehledná kniha
- - chutné recepty s jednoduchým návodem typu krok za krokem
- - výborné obrázkové přílohy
- - vhodná pro úplné začátečníky i pro zkušenější kuchaře
- Velmi dobře zpracovaná publikace, recepty jsou srozumitelné i pro začínající kuchaře. I pokročilejší kuchaři zde naleznou dobré rady a informace.
- 0
- Kniha je perfektní, hodí se pro mladé kuchařky, které se zrovna osamostatnily. Koupila jsem dceři a nevěstě a byly nadčené.
- Není co vytknout
- Přehledné,výborná kuchařka
- Nic
, zakoupeno v Knihy Dobrovský
Doporučuje produkt
Velice povedená a nápaditá kuchařka, kde je vidět, že autoři vědí co dělají, proč to dělají, s recepty si vyhrali, opravdu dle nich při tvorbě kuchařky vařili, aby každý recept obrazově doplnili a kniha tak byla pastvou pro oči, dráždilem pro chuťové buňky a motivovala postavit se k plotně. Vzhledem k tomu, jaké z této kuchařky číší usilí a nadšení, je její cena naprosto zanedbatelná.
Rozhodně nejde o žadná zfušovaná "kulinářská tajemství" našich vyhasínajících celbrit, ani o obludný fascikl s tisíci nesourodými recepty prostého textu doplněneho o rádoby umělecké fotografie např. 20x zvetšené špagety s kečupem, který jsem nakonec brával do ruky jen kvuli 5-10 z nich.
, zakoupeno v Dobré knihy
Doporučuje produkt
Jelikož jsme měli od Romana Vaňka "první díl" Snadno a rychle, tak toto byla jasná volba a kniha orpavdu nezklamala. Skladba receptů je opět výborná, od polévek po dezerty a vše co jsem zkoušel chutnalo.
Kniha je napsaná tak, že to zvládne i amatér jako jsem já :-)
, zakoupeno v MegaKnihy.cz
Doporučuje produkt
Nejlepší kuchařka, kterou jsem zatím viděla.
, zakoupeno v SEVT
Doporučuje produkt
Doporučuji všem, kdo se chtějí naučit tradiční české recepty.
, zakoupeno v KNIHCENTRUM.CZ
Doporučuje produkt
Ideální kuchařka pro ty, kteří nemají s vařením velké zkušenosti.
, zakoupeno v Knihy Dobrovský
Doporučuje produkt
Super srozumitelná kuchařka s klasickými českými recepty
Pro začátečníky perfektní pomoc
Pro pokročilé super tipy navíc
, zakoupeno v Knihy Dobrovský
Doporučuje produkt
S kuchařkou jsem velice spokojená, nad očekávání splnila moje představy. Kromě receptů nechybí ani obrázkové vysvětlení pojmů jako špetka, snítka, lžička apod., a popsání různých částí živočichů (přední plec, líčko,...), což jako někdo s minimální znalostí všeho z kuchyně rozhodně oceňuji.
Navíc i složitější recepty se s touto kuchařkou dají zvládnou levou zadní. Skládám poklonu panu Vaňkovi, který mě snad konečně naučí vařit :)
, zakoupeno v e-BEKO.cz
Doporučuje produkt
výborná publikace pro začínající i pokročilé kuchaře
, zakoupeno v SEVT
Doporučuje produkt
Úprava, pracovní postupy vše je pěkné. Mohu pouze doporučit. Skvělý dárek.
, zakoupeno v AcademiaKnihy.cz
Doporučuje produkt
Skutečné poklady české kuchyně,objednáno na základě recenzí zde.Skvělý dárek pro dceru.