Publikace od našich předních ovocnářů je určena zahrádkářům a pěstitelům ovocných stromů, kteří si nevědí rady s jejich ošetřováním, ale i studentům zahradnických škol a...
Publikace od našich předních ovocnářů je určena zahrádkářům a pěstitelům ovocných stromů, kteří si nevědí rady s jejich ošetřováním, ale i studentům zahradnických škol a...
Publikace od našich předních ovocnářů je určena zahrádkářům a pěstitelům ovocných stromů, kteří si nevědí rady s jejich ošetřováním, ale i studentům zahradnických škol a majitelům sadů - ti se zde seznámí s různými efektivními způsoby řezu jednotlivých ovocných dřevin, s jejich zapěstováním, tvarováním a řezem na trvalém stanovišti. Kniha pomocí názorných kreseb a fotografií objasňuje principy a podstatu řezu, včetně stručných teoretických základů. Pomůže s volbou vhodného pěstitelského tvaru, čtenáři se dozví, jak předejít nejčastějším chybám, jak ošetřovat stromům rány, jak s řezem sladit další pěstitelské zásahy a jak v sadě nebo na zahradě udržet zdravé a plodící stromy. Na rozdíl od mnoha jiných publikací na trhu zahrnuje i téma řezu přeroubovaných stromů.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
publikace obsahuje téměř vše co potřebujete vědět o řezu
slovníček odborných názvů
knize chybí nějaká jednotná "štábní" kultura
občas barevné, občas černobílé fotografie
čb fotografie jsou nekvalitní
málo názorných kreseb
málo podrobná stavba stromu v úvodu
chybí řez vinné révy
Autoři jsou odborníci v dané problematice a popisují téměř vše co je potřeba znát. Kniha však zbytečně používá komplikovaný text tam, kde by stačil obrázek. Z mého pohledu obsahuje tedy málo obrázků. Hlavní nevýhoda se ukáže, když se ke knize vracíte a chcete rychle vyhledat nějakou informaci, např. kdy jaké ovoce řezat. Je to totiž schováno v textu a pokaždé na jiném místě u různých kapitol.
Knize by prospělo méně textu a více názorných obrázku (viz kniha Řez ovocných stromů od H. Holzfőrster) a především dodržování nějakého jednotného postupu v textu kvůli pozdějšímu vyhledání. Stejně by tak fungovaly i tabulky!