Vytvořte si doma malé pekařství. Moderní kuchařka, určena zvláště pro milovníky čerstvého pečiva vám ukáže, že pečení s kváskem nebo droždím není vůbec nic složitého...
Jak již sám název vypovídá, s touto knihou budete mít opravu ruce v mouce. A jakmile přijdete na tajemství pečení z kvásku, ruce z mouky jen tak nevyndáte, protože vůni čerstvého domácího pečiva jen tak něco nepřekoná. V knize se z jednotlivých kapitol dozvíte, jak takový kvásek připravit, jak se o něj starat, jaké jsou nejlepší pomůcky a suroviny vhodné na pečení a v neposlední řadě i spoustu receptů a tipů, co si namazat na pečivo nebo co si k němu přikusovat.
Jak na kvásek
Chystáte se upéct domácí chleba a nevíte jak na to? Autorka dopodrobna popisuje vše, co potřebujete vědět o kvásku a pečení s ním, včetně několika vhodných postřehů pro lepší výsledek, ale i řešení problémů, když se kvásek nedaří udělat správně.
Jak již sám název vypovídá, s touto knihou budete mít opravu ruce v mouce. A jakmile přijdete na tajemství pečení z kvásku, ruce z mouky jen tak nevyndáte, protože vůni čerstvého domácího pečiva jen tak něco nepřekoná. V knize se z jednotlivých kapitol dozvíte, jak takový kvásek připravit, jak se o něj starat, jaké jsou nejlepší pomůcky a suroviny vhodné na pečení a v neposlední řadě i spoustu receptů a tipů, co si namazat na pečivo nebo co si k němu přikusovat.
Jak na kvásek
Chystáte se upéct domácí chleba a nevíte jak na to? Autorka dopodrobna popisuje vše, co potřebujete vědět o kvásku a pečení s ním, včetně několika vhodných postřehů pro lepší výsledek, ale i řešení problémů, když se kvásek nedaří udělat správně.
Malé domácí pekařství
Vytvořte si doma malé pekařství a dopřejte si, na co máte zrovna chuť. V této úžasné kuchařce najdete snad všechny druhy pečiva, na které si vzpomenete - od rohlíků, přes bagety a dalamánky, žemle a bulky až po chléb.
Kynuté dobroty
Pokud máte rádi sladké, nezapomeňte na kapitolu Kynuté sladkosti, kde najdete vybrané druhy kynutých dobrot.
A co k tomu?
Upekli jste pečivo, ale přemýšlíte, co k tomu? I na to autorka myslela, a proto připravila malou nabídku receptů, které lze na pečivo namazat nebo jenom přikusovat.
Pečení s kváskem nebo s droždím není žádná věda.
Připravit domácí pečivo není složitá věc. Nechte se autorkou provést světem pečení z kvásku i z droždí. V knize najdete všechny potřebné informace: Jak si připravit kvásek, jak se o něj starat, jaké pomůcky a suroviny k pečení použít. Inspirujte se fotografiemi lahodného pečiva a vyzkoušejte recepty na kváskový chléb, kváskové pečivo, chleby s droždím, bagety, rohlíky, žemle a bulky, placky, pizzy nebo kynuté sladkosti. A že nevíte, co si na pečivo namazat nebo k němu přikusovat? I na to autorka myslela.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Materiálů je na internetu mnoho, ale já to mám raději černé na bílém :) a pěkně všechno pohromadě, kde si můžu dělat třeba i svoje poznámky. Recept, který jsem zkoušela fungoval báječně. Líbí se mně pestrost receptů s kváskem i bez kvásku.