Umění francouzské kuchyně 2
Nejlevnější nabídky (1)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v Dobré knihy
tak zajímavou kuchařskou knihu jsem nikdy neviděla. Vše podrobně popsáno, obrázky jsou výstižné, měla jsem strach, že tam bude hodně receptů na pokrmy, které zrovna nemusím, ale je jich tam méně než jsem čekala a byly zajímavé k přečtení
, zakoupeno v MegaKnihy.cz
- zajímavosti z francouzské kuchyně
, zakoupeno v KNIHCENTRUM.CZ
- Pěkná kniha
- Originální recepty
- Hezký dárek
Parametry produktu
Popis produktu
Julia Child a Simone Beck přicházejí s pokračováním svého klasického díla. Po vydání dnes velmi uznávané první knihy pilně pokračovaly v práci, bádaly a zkoušely další recepty klasických jídel i francouzské regionální speciality – vařily, radily se, ochutnávaly, zdokonalovaly. Svoje objevy a poznatky sepsaly do druhého svazku, brilantní sbírky receptů, které jednak rozšíří váš kulinářský repertoár, ale hlavně vám umožní postoupit na vyšší úroveň ve studiu umění francouzské kuchyně.
Pevná vazba 782 stran české vydání 2015
Druhá kniha je určena lidem, kteří budou chtít za použití běžných surovin a v běžně vybavené kuchyni okusit nebo si nostalgicky připomenout jedinečné příchutě a vůně Francie – oběd ve venkovské hospůdce v Provence či večer v noblesní pařížské restauraci.
Naleznete zde:
- první autentický, vyzkoušený recept na výrobu francouzského chleba,
- polévky včetně rybích a bisque z darů moře,
- masitá jídla od venkovské kuchyně až po slavnou haute cuisine,
- třináct skvělých receptů na pošírované kuře s omáčkou,
- lákavě sestavené zeleninové pokrmy,
- záplavu dezertů od jednoduchých až po absolutně velkolepé pochoutky.
Do rukou se vám dostanou jasné a prověřené návody, díky nimž si i vy budete moci uvařit speciality, jež byly donedávna k mání pouze u francouzských šéfkuchařů a mistrů pekařů. Každý nový základní recept je vypracován krok za krokem, s vybroušeným smyslem pro detail, kniha je také doplněna četnými kresbami.
Julia Childová se narodila v roce 1912 v Kalifornii do zámožné a vzdělané rodiny – její otec byl absolventem Princetonské univerzity. Poté, co absolvovala střední školu, se přestěhovala do New Yorku, kde pracovala nějaký čas v reklamě. Během druhé světové války sloužila u výzvědné služby, mimo jiné na Cejlonu, kde se seznámila se svým pozdějším manželem, s nímž se v roce 1948 usadila v Paříži, kam Childa přivedly pracovní povinnosti.
Julia navštěvovala věhlasnou kuchařskou školu Le Cordon Bleu a posléze brala soukromé hodiny u slavných francouzských šéfkuchařů. V roce 1951 založila se svými přítelkyněmi Louisette Bertholleovou a Simone Beckovou vlastní kuchařskou Školu tří gurmánek. O deset let později společně vydaly kuchařku Umění francouzské kuchyně, která se ve Spojených státech stala bestsellerem a jednou provždy změnila pohled amerických žen na vaření. Z Childové se stala kuchařská celebrita. Pravidelně se objevovala na televizních obrazovkách a od roku 1963 uváděla svůj vlastní pořad Francouzský šéfkuchař. Diváky zaujala svou znalostí francouzské kuchyně, ale také přirozeností, šarmem a nelíčeným nadšením pro kulinářské umění. Následovala řada ocenění (mimo jiné cena Emmy) a několik dalších pořadů a kuchařských knih, mezi nimiž vyniká její další mistrovské dílo Kuchařské umění z roku 1989.
V roce 2000 byla Childová oceněna francouzským Řádem čestné legie a o tři roky později jí byla udělena Prezidentská medaile svobody. Julia Childová zemřela v roce 2004.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v Dobré knihy
tak zajímavou kuchařskou knihu jsem nikdy neviděla. Vše podrobně popsáno, obrázky jsou výstižné, měla jsem strach, že tam bude hodně receptů na pokrmy, které zrovna nemusím, ale je jich tam méně než jsem čekala a byly zajímavé k přečtení
, zakoupeno v MegaKnihy.cz
- zajímavosti z francouzské kuchyně
, zakoupeno v KNIHCENTRUM.CZ
- Pěkná kniha
- Originální recepty
- Hezký dárek
, zakoupeno v MegaKnihy.cz
Koupeno na základě shlédnutí filmu.
, zakoupeno v MegaKnihy.cz
- skvele sa doplňuje s 1.dílem
, zakoupeno v MegaKnihy.cz
sbírám kuchařky
, zakoupeno v MegaKnihy.cz
Co recept to dobrota
, zakoupeno v Knihy Dobrovský
Lepší než 1.díl
, zakoupeno v Martinus
Ok
, zakoupeno v MegaKnihy.cz
Stejně jako 1. díl