Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v Booktook.cz
- Tato knížka by se měla stát "učebnicí" nejen lidem s potížemi způsobenými lepklem, ale i většině našich MUDr.(ů), kteří jsou v této důležité problematice zcela mimo mísu. A jetě taky "pomatencům", co drží bezlepkovou dietu zbytečně, protože to je momentální móda.
- Odborné články(nejen) Dr. Fasana sleduji už řadu let, většinou si je musím pracně překládat, protože angličtina není moje silná stránka. Navíc-přeložit správně článek o celiakii dělá velké problémy i lidem se státnicí z tohoto jazyka.Takže -mít publikaci v češtině je pro mne velké plus.
Kížka je téměř stoprocentní pro lidi s problémy kolem lepku. Snad jedniná maličkost je v tom že recepty jsou "americké"-některé suroviny jsou u nás nedostupné, nebo neznámé.
Velice zajímavé jsou i informace o průběhu výzkumu celiakie ve světě i v USA a rovněž "příběhy ze života" celiaků.
Pro mne, jako poučenou osobu v problematice celiakie je knížka velmi lehce čtivá.
Parametry produktu
Popis produktu
Doktor Alessio Fasano, který je světově uznávaný odborník, hostující profesor na lékařské fakultě Harvardské univerzity a zakladatel Centra pro výzkum celiakie v nemocnici MassGeneral v Bostonu, prezentuje poslední vývoj vědeckého výzkumu a léčby, a také odpovědi, jež poskytují stále početnějšímu publiku. Tento průkopnický a směrodatný průvodce je neocenitelnou mapou pro právě diagnostikované pacienty, pro ty, kteří se už musí vyrovnávat s problémy z lepku a pro každého, kdo si myslí, že by problémy s lepkem mohl mít. V knize se dozvíte:
O rozdílu mezi celiakií, citlivostí na lepek a alergií na pšenici.
- O současných nejlepších postupech při léčbě poruch způsobených lepkem bez ohledu na věk.
- Praktické informace o tom, jak zařídit bezlepkovou kuchyni, jak číst informační štítky a jak zůstat v bezpečí a zdraví ve světě plném skrytých zdrojů lepku.
- O psychologickém dopadu diagnózy a jejím vlivu na rodinu.
- O průlomovém výzkumu prevence a terapie.
- O spolehlivých a přesných zdrojích pro pacienty, rodiče a lékaře.
- O receptu na autentickou bezlepkovou italskou večeři z domoviny doktora Fasana.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v Booktook.cz
- Tato knížka by se měla stát "učebnicí" nejen lidem s potížemi způsobenými lepklem, ale i většině našich MUDr.(ů), kteří jsou v této důležité problematice zcela mimo mísu. A jetě taky "pomatencům", co drží bezlepkovou dietu zbytečně, protože to je momentální móda.
- Odborné články(nejen) Dr. Fasana sleduji už řadu let, většinou si je musím pracně překládat, protože angličtina není moje silná stránka. Navíc-přeložit správně článek o celiakii dělá velké problémy i lidem se státnicí z tohoto jazyka.Takže -mít publikaci v češtině je pro mne velké plus.
Kížka je téměř stoprocentní pro lidi s problémy kolem lepku. Snad jedniná maličkost je v tom že recepty jsou "americké"-některé suroviny jsou u nás nedostupné, nebo neznámé.
Velice zajímavé jsou i informace o průběhu výzkumu celiakie ve světě i v USA a rovněž "příběhy ze života" celiaků.
Pro mne, jako poučenou osobu v problematice celiakie je knížka velmi lehce čtivá.