Autor se ve své mimořádně čtivé práci zaměřuje na velkovýrobu potravin v USA, ovšem jeho poznatky jsou stejně platné pro všechny vyspělé země západního světa.
Krom...
364 Kč
Doprava 69 Kč,Skladem
Garantovaný nákup z knihy.cz.
Top nabídka
Zde vybíráme tu nejlevnější nabídku koupitelnou přes Heureku.
Seřadit:
Doporučené nabídky (4)
Doporučené nabídky
Bližší informace o určení pořadí nabídek naleznete v sekci Informace o zobrazení nabídek.
Do 3 dnů • 1 varianta59 Kč97 % • 2 053 recenzíDalší informace
Autor se ve své mimořádně čtivé práci zaměřuje na velkovýrobu potravin v USA, ovšem jeho poznatky jsou stejně platné pro všechny vyspělé země západního světa.
Krom...
Knihu jsem ještě nedočetl, ale již po několika prvních kapitolách mohu napsat, že tato kniha poskytuje jedinečný vhled do fungování amerického potravinářského průmyslu, který chrlí extrémně levnou kukuřici a v podstatě téměř umělé produkty z ní, což v důsledku kupodivu likviduje jak farmáře, kteří kukuřici pěstují, tak konzumenty hotových potravinářských produktů. Autor popisuje stav věcí velice čtivě, formou reportáže, kdy sám navštěvuje místa a lidi zapojené do kukuřičného řetězce. A čtenáře rychle přechází chuť na nějaký další úžasný vynález šílených chemiků z továren na moderní poživatiny.
Knihu bych doporučil každému, kdo chce porozumět tomu, jakým způsobem vznikají a jsou prodávány ty spousty lákavých pochoutek v atraktivních obalech a proč je lepší je vůbec nejíst.
Autor se ve své mimořádně čtivé práci zaměřuje na velkovýrobu potravin v USA, ovšem jeho poznatky jsou stejně platné pro všechny vyspělé země západního světa.
Krom alarmujícího reportážního popisu samotné produkce uvažuje i o tom, jaký má dopad na krajinu, hospodářské plodiny a zvířata, ale i na skladbu našeho jídelníčku, stravovací návyky, kulturu stolování i zdraví člověka. Jeho popis průmyslového zpracování potravin, do kterého vstupuje chemie či genetické inženýrství, je varovný, autor nicméně v této i dalších svých knihách nabízí i východisko. Prostá doporučení typu "nejezte nic, co by vaše babička nepovažovala za potravinu" či "nekupujte nic, co je složeno víc než z pěti ingrediencí", apelování na návrat tradičním receptům a místním dodavatelům jsou stejně platná i pro českého čtenáře. Michael Pollan se této tematice věnuje soustavně a s mimořádným čtenářským ohlasem. Mezi jeho knihami najdeme tituly jako Obrana jídla: Jedlíkův manifest či Pravidla pro stravu: Jedlíkův manuál.
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Do 3 dnů • 1 varianta59 Kč97 % • 2 053 recenzíDalší informace
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Knihu jsem ještě nedočetl, ale již po několika prvních kapitolách mohu napsat, že tato kniha poskytuje jedinečný vhled do fungování amerického potravinářského průmyslu, který chrlí extrémně levnou kukuřici a v podstatě téměř umělé produkty z ní, což v důsledku kupodivu likviduje jak farmáře, kteří kukuřici pěstují, tak konzumenty hotových potravinářských produktů. Autor popisuje stav věcí velice čtivě, formou reportáže, kdy sám navštěvuje místa a lidi zapojené do kukuřičného řetězce. A čtenáře rychle přechází chuť na nějaký další úžasný vynález šílených chemiků z továren na moderní poživatiny.
Knihu bych doporučil každému, kdo chce porozumět tomu, jakým způsobem vznikají a jsou prodávány ty spousty lákavých pochoutek v atraktivních obalech a proč je lepší je vůbec nejíst.
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Do 3 dnů • 1 varianta59 Kč97 % • 2 053 recenzíDalší informace