Postní kuchařka od kořene po nať, 2. vydání - Pavel Drdel
Nejlevnější nabídky (27)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v Smart Press
naprosto splnila moje očekávání, je v ní velká spousta informací a tipů pro všechny, koho to zajímá
Parametry produktu
Popis produktu
Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela, která nyní vychází v novém vydání, ukazuje, že to nemusí znamenat ochuzení se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření. Navzdory používání lokálních a sezónních potravin představuje pestré pokrmy ze zeleniny, luštěnin a občasného mléka nebo vajec. Bohatost, kterou nabízí letní a podzimní měsíce, uchová naložené nebo usušené a použije v zimních receptech. Kromě zimních jídel ale kniha obsahuje i dalších téměř 20 receptů z jarních, letních a podzimních surovin, a tak ukazuje, že s obohacením jídelníčku o bezmasé pokrmy můžeme začít v jakýkoli den v roce.
Kniha obsahuje:
- více než 80 receptů na moderní a chutná bezmasá hlavní jídla, polévky a saláty
- 60 návodů, jak uchovat sezónní zeleninu díky fermentaci, nakládání, sušení, jak vyrobit ochucené oleje nebo netradiční nápoje
- sezónní recepty na jaro, léto, podzim i zimu z lokálních surovin
- tipy na udržitelnější, bezodpadové vaření
- texty osvětlující postní období od Hanky Zemanové, Martiny Viktorie Kopecké a dalších
- bonusový recept na pomalu pečený celer po znojemsku z pořadu MasterChef Česko 2022
Koupí knihy podporujete Postní sbírku Diakonie ČCE.
Postní sbírku pořádá Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie Českobratrské církve evangelické od roku 2011. Prostředky z této sbírky poputují do Libanonu, kde podpoří vzdělávání dětí z rodin, které uprchly před válkou ze Sýrie.
PAVEL DRDEL
Strakonický rodák, ambasador sbírky Post(n)i se a šéfkuchař restaurace Sůl a řepa. Ve své restauraci spolupracuje s malými farmáři a místními dodavateli, propojuje české a zahraniční postupy a vaří lokální jídla plná chuti. Základ jeho kuchyně tak nezačíná u plotny, ale u lokálních farmářů na poli. O to více si váží každé suroviny a snaží se ji zpracovat beze zbytku. Nakládá, suší, fermentuje. Patří k zakládajícím členům jihočeského spolku restaurací Jíme Jih. Znát ho můžete také z pořadů Sama doma či MasterChef Česko 2022 nebo z článků a rozhovorů v novinách a časopisech. Ve volném čase rád fotí, jeho fotografie můžete vidět i v této kuchařce.
Publikace se na světové soutěži Gourmand Cookbook Awards umístila na 2. místě v kategorii Šéfkuchaři.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v Smart Press
naprosto splnila moje očekávání, je v ní velká spousta informací a tipů pro všechny, koho to zajímá