Poradna Malý tyran - Jiřina Prekopová

Autor: | Vloženo: 12.01.2011 000 11:56 | Témata: Poradna Malý tyran - Jiřina Prekopová

Proč dítě přes den nemůže spát

Nevím, kam tato otázka patří, ale mám doma téměř osmiměsíčního chlapečka, který hodně špatně spává - především přes den a zejména dopoledne. Příležitostně si píšu deník a s jeho spaním to nikdy nebylo moc valné, snad první měsíc a pak to šlo čím dál hůř a hůř. Co mne nejvíc vadí, že nechce spát během dne. Donedávna spával pouze půl hodiny dopoledne a půl hodiny odpoledne. Posledních pět dnů se podařilo, že odpoledne si zdříml asi na hodinu. Přitom v noci se budí téměř co dvě hodiny, usíná mezi 20:30 a 21:00, vstává kolem 8:00.
Všichni říkají, že musím podělat práci nebo si odpočnout atd. když malý spí, ale za tu jeho půlhodinu toho moc nezvládám a když si tu práci dělám, když je vzhůru, většinou řve. Asi nechce být sám. Ale nevím, proč nemůže klidně spát delší dobu. Ve stejný den se narodil chlapec i mé kamarádce a ten spí přesně dvě hodiny dopoledne i odpoledne, jiná kamarádka má holčičku asi o dva měsíce starší a také říká, že spí dvě a půl hodiny dopoledne i odpoledne.
Proč naše dítě nespí a jak ho k tomu přimět? Nebo se máme smířit s tím, že prostě není spací typ a dělat si co potřebuju při jeho pláči? Nošení v šátku ani v nosítku moc rád nemá a na rukou ho dlouho neunesu.
Omlouvám se za dlouhý text. Budu ráda za nějaké tipy, vysvětlení, povzbuzení, rady. Všem přeji vše dobré. Marie

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.